L&L Afbouw schenkt aan kinderen in armoede

“Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel heeft een mooi bedrag mogen ontvangen van Stucadoorsbedrijf L&L.

Wij hebben een goed jaar gedraaid, en dan mag je ook wel iets terugdoen voor de maatschappij”. Dit zegt directeur/eigenaar Mark Legierse van het stucadoorsbedrijf tegen Vincentius. Mark zijn nadrukkelijke wens is om het geld te besteden aan kinderen uit gezinnen die het financieel krap hebben. “Kinderen zouden niet in armoede mogen opgroeien, immers, zij hebben niet kunnen kiezen voor het gezin waarin ze geboren worden”, aldus Mark.

Dit sluit goed aan bij één van de doelstellingen van de Vincentiusvereniging. Die organiseert elk jaar een aantal activiteiten voor kinderen uit gezinnen die het niet al te ruim hebben. In de zomer is dat een gezellige middag tijdens de kermis in Den Dungen en tegen sinterklaastijd een speelgoedactie voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Globaal waren op het afgelopen sinterklaasfeest ongeveer 100 kinderen aanwezig zijn. Zij kregen allemaal een cadeautje, ingebracht tijdens de inzamelingsacties in de verschillende dorpen in onze gemeente. In overleg met Mark Legierse werd ook besloten om tevens aan de oudere kinderen een cadeaubon te doen toekomen van Intertoys.

Dat goede doelen bij de familie in de genen zit, moge ook blijken uit het feit dat de dochter van Mark, Daphne, als vrijwilligster actief is bij de Voedselbank van de Vincentiusvereniging.”

Tekst: Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel

Bericht delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email