Trots op Symbolica! Ook L&L Totaal Afbouw werkte mee aan deze unieke attractie!

Afgelopen zomer opende de Efteling ter ere van haar 65ste verjaardag haar nieuwste attractie Symbolica, een paleis vol fantasie. Stucadoorsbedrijf L&L werkte mee aan deze prachtige overdekte familieattractie. Wij zijn dan ook trots dat de attractie onlangs in de Verenigde Staten is bekroond met een THEA Award, de ‘Oscar van de attractieparkenwereld’.

De THEA Award wordt elk jaar uitgereikt door de TEA, de organisatie waarin ontwerpers en ontwikkelaars van attractieparken en themalocaties wereldwijd zijn verenigd. De jury meldt in haar juryrapport: ‘Symbolica is een attractie van wereldformaat, waarin op een innovatieve wijze een verhaal tot leven komt. Dit wordt gecombineerd met creativiteit, verbeeldingskracht, vakmanschap, gedetailleerde thematisering, levensechte animatronics en een trackless vervoersysteem waardoor de voertuigen alle kanten op kunnen bewegen.

Als stucadoorsbedrijf L&L zijn wij natuurlijk trots dat wij hier ons steentje aan bij hebben mogen dragen en onze kennis en vakmanschap hebben kunnen tonen. De focus bij dit project lag met name op het lassen van de rotsen en de waterval en het betonspuiten + moduleren van de rotsen en de gevels. Na het betonspuiten van de rotsen en
gevels zijn deze met verf ingeschaduwd om deze zo een oude en authentieke uitstraling te
geven. Tevens is de binnenkant afgewerkt met traditioneel Efteling stucwerk en zijn er ook wanden
en plafonds met akoestisch spuitwerk afgewerkt om de galm van het geluid te reduceren.

Kortom, wij als L&L team zijn dan ook super trots op het resultaat en feliciteren de Efteling met
hun verdiende Oscar!

Klik hier om naar het originele artikel te gaan.

Bericht delen